Beginnen met Ubuntu

Deze site is een aanvulling op het de boeken Basiscursus Ubuntu en Snel aan de slag met Ubuntu, in de vorm van actualiseringen van (sub)hoofdstukken van de boeken, ervaringen van andere beginnende gebruikers en praktische artikelen over het gebruik van Ubuntu, afgeleide 'smaken' van Ubuntu en hun programma's.

Hoe zit het met de prijsvraag voor een gratis boek? Een mea culpa en een herkansing met vier exemplaren

Een kleine twee maanden geleden had mijn uitgever, SDU/Academic Service, het goede idee om een prijsvraag uit te schrijven voor het boek Snel aan de slag met Ubuntu. Het idee was simpel: vertel in 140 tekens op Twitter waarom jij een gratis exemplaar van het boek zou moeten ontvangen, zet daar de hashtag #SnelUbuntu bij en de drie beste tweets krijgen een gesigneerde versie van Snel aan de slag met Ubuntu. Klinkt simpel, was het ook, totdat ik probeerde een lijst te maken van alle tweets met #SnelUbuntu. Wat is het probleem? Bij Twitter kun je hooguit tien dagen terugkijken in het verleden, en ook het spelen met tools om verder terug kijken leverde geen complete lijst van geplaatste tweets op. Mijn fout, geen excuses voor, ik had gewoon de tweets gelijk op moeten slaan. Sorry :-( . Samen met de uitgever is besloten om de actie dan maar te herhalen. SDU/Academic Service stelt de drie boeken beschikbaar en ik voeg daar een vierde exemplaar aan toe. Wat is de bedoeling?

Plaats tussen maandag 29 november (0:01 uur) en zondag 4 december (23:59 uur) een bericht van 140 tekens op Twitter, Identi.ca of Google Plus (laat ik de actie maar gelijk over de hele microblog range uitbreiden), voorzien van de hashtag #SnelUbuntu, waarin je kort aangeeft waarom jij een gratis exemplaar van het boek Snel aan de slag met Ubuntu moet ontvangen. Na 4 december zullen Frits, Gijs en ikzelf kijken wie de leukste, meest interessante of ontroerende tweet/dent heeft geplaatst.

Dan wel een verzoek aan de Google Plussers: hou het wel beperkt tot 140 tekens hè 😉 en voeg mijn naam (+janstedehouder) toe aan het bericht. Dan zie ik jullie bijdrage in mijn tijdlijn verschijnen.

Nogmaals mijn excuus voor de foobar bij de eerste poging voor deze prijsvraag.

1 comment to Hoe zit het met de prijsvraag voor een gratis boek? Een mea culpa en een herkansing met vier exemplaren

Basiscursus Ubuntu 12.04 en verder

Verschenen november 2012