Beginnen met Ubuntu

Deze site is een aanvulling op het de boeken Basiscursus Ubuntu en Snel aan de slag met Ubuntu, in de vorm van actualiseringen van (sub)hoofdstukken van de boeken, ervaringen van andere beginnende gebruikers en praktische artikelen over het gebruik van Ubuntu, afgeleide 'smaken' van Ubuntu en hun programma's.

Basiscursus Ubuntu wordt Beginnen met Ubuntu

Het aftellen is nu echt begonnen. Op 20 september komt Snel aan de slag met Ubuntu uit. Bij de tweede proefdruk bleek dat het boek toch wel erg dik was geworden met 320 pagina’s. De uitgever had bij de prijsstelling rekening gehouden met 254 pagina’s. Een prijsverhoging is ook niet iets waar je je fans en lezers blij mee maakt, dus we hebben een prima oplossing gevonden. We hebben het boek teruggebracht tot 288 pagina’s, tegen dezelfde prijs. En de rest van het boek komt als nieuwe content op deze site te staan. Ik ga het ook nog bundelen tot een handzaam e-boekje. Maar onder de streep betekent het gewoon dat jullie het complete boek van 320 pagina’s krijgen tegen de oorspronkelijke prijs. Lijkt mij super, toch?

Tegelijkertijd geven we de site een nieuwe naam. In plaats van Basiscursus Ubuntu gaat de site Beginnen met Ubuntu heten. De url’s www.basiscursusubuntu.nl en www.beginnenmetubuntu.nl wijzen beide naar deze webstek. De doelstelling blijft hetzelfde, namelijk het schrijven van nieuwe content of het actualiseren van bestaande hoofdstukken uit beide boeken voor iedereen die aan de slag wil gaan met Ubuntu en op zoek is naar praktische artikelen.

Comments are closed.

Basiscursus Ubuntu 12.04 en verder

Verschenen november 2012