Beginnen met Ubuntu

Deze site is een aanvulling op het de boeken Basiscursus Ubuntu en Snel aan de slag met Ubuntu, in de vorm van actualiseringen van (sub)hoofdstukken van de boeken, ervaringen van andere beginnende gebruikers en praktische artikelen over het gebruik van Ubuntu, afgeleide 'smaken' van Ubuntu en hun programma's.

Ubuntu Manual nu ook in het Nederlands

Hoe gebruikersvriendelijk Ubuntu ook is, het blijft (voorlopig) nodig nieuwe gebruikers een beetje op weg te helpen. Bij de vrijgave van Ubuntu 10.04 werd door de gemeenschap een Ubuntu Manual beschikbaar gesteld, in het Engels. De Ubuntu-nl gemeenschap is vervolgens aan de slag gegaan en daardoor is de Ubuntu Manual nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Je kunt het boek als PDF-bestand downloaden of als fysiek boek aanschaffen. De Ubuntu Manual beslaat 159 pagina’s, inclusief inhoudsopgave, index, et cetera. In negen hoofdstukken maakt de gebruiker kennis met Ubuntu, te beginnen met de installatie, de functies van de GNOME desktop, het werken met de programma’s, het gebruik en instellen van de randapparatuur, het installeren en verwijderen van programma’s, het werken met de opdrachtregel, het oplossen van problemen en de hulp die beschikbaar is als je er zelf niet meer uit komt.

De handleiding is onder een ruime Creative Commons-licentie vrijgegeven.

Mijn complimenten aan het vertaalteam. Het moet een fors karwei zijn geweest.

Comments are closed.

Basiscursus Ubuntu 12.04 en verder

Verschenen november 2012